Ny el Clásico-seger för Madrid – Ramos hjälte

2-1 för Real Madrid och Barcelonas försprång minskar aningen, dock är det fortfarande tolv poäng upp för ”los blancos”.

Matchen i sig var en oviss kamp som kunde slutat åt vilket håll som helst. Men den började helt klart bäst för hemmalaget. Redan efter sex minuter hittade Morata en fri Benzema på bortre stolpen som enkelt stötte in 1-0.

Barcelona var i och med målet ännu mer pressade, men lyckades komma tillbaka. Daniel Alves slog en perfekt genomskärare till Lionel Messi som sköt bollen mellan benen på Ramos och inte i mål.

Därefter slogs tempot av. Barcelona spelade säkert medan Real Madrid ängnade sig åt kontringar. Inte förrän den 57:e minuten, när Cristiano Ronaldo byttes in, blev det fart. Och då kom målet.

På en hörna slagen av Modric nådde kapten Ramos högst och nickade in segermålet inför ett tokjublande Bernabeu-stadium i Madrid. Ronaldo hade i slutminuterna även en frispark i ribban.

2-1 till Real Madrid men den stora snackisen efter matchen blev en straffsituation för Barcelona. Adriano och Sanchez väggspelare och Ramos fäller ut sitt ben. Adriano träffas och faller, men domaren blåser inte straff. Ramos själv förnekade dock någon form av kontakt med Adriano.

Det skedde i slutsekunderna av matchen och sekunderna senare blåste domaren av matchen. Då rusade en ilsken Valdes upp och valde några mindre smarta ord och blev utvisad. Barca-målvakten har minst tre matchers avstängning att vänta.