Ny bragdseger för Sampdoria mot Juventus

Inför säsongens sista omgång för Juventus togs man emot av ett peppat Sampdoria på ett kokhett Stadio Luigi Ferraris. Efter att ha åkt på en chockartad 1-2-förlust hemma på Juventus Stadium fanns det mycket ära att hämta i en match som denna.

Likt i det tidigare mötet öppnade Juventus starkast, när Fabio Quagliarella petade in en läcker crossboll, i en misstänkt offside-position, från dagens födelsedagsbarn, Andrea Pirlo, som idag fyller 34 år.

Juventus press fortsatte men Sampdoria svarade på detta tilltal med ett flertal vassa kontringar och i slutändan skulle det betala av sig. Från en kontring i den 30:e minuten föll hemmalagets Mauro Icardi ned i Juventus straffområde, efter en luftduell med bortalagets Giorgio Chiellini. Domaren bedömde detta, aningen kontroversiellt, till en straffspark för Sampdoria, som Eder förvaltade på bästa möjliga vis genom att jämna ut resultatet till 1-1.

Den andra halvleken inleddes hastigt med att Sampdoria fortsatte kontra bollen i banan uppåt och ytterligare ett mål skulle man få. I den 57:e matchminuten tog man ledningen genom en läcker nickskarv ifrån Lorenzo De Silvestri, ifrån en aningen lägre placerad hörna av Marcelo Estigarribia.

I det tidigare mötet mellan två dessa lag, i början av årsskiftet, fick Sampdorias Mauro Icardi presentera sig på allvar för Fotbollseuropa, när han satte två snygga kassar bakom Gianluigi Buffon. Ikväll hade han hoppats på samma sak och självklart stod det som skrivet i sten att han åtminstone skulle få sätta en kasse bakom kvällens Juventus-keeper, Marco Storani. Och i den 75:e matchminuten snubblade Mauro Icardi in en vass genomskärare från Marcelo Estigarribia, och utökade Blucerchiatis ledning till 3-2. Detta firade 19-åringen med att slita av sig tröjan för att blotta en t-shirt med siffran nummer tio på, som representerar argentinarens tionde mål för säsongen.

Även om det inte blev någon seger för den gamla damen ikväll skulle man i alla fall se till att putsa till sifforna en aning och i den 90:e matchminuten lyckades Emanuel Giaccherini, fixa 2-3 till sitt Juventus – vilket även blev kvällens sista mål som satte slutresultatet 3-2.

Denna seger innebar Sampdorias första seger sedan den tredje mars i år och man blev även det enda laget att plocka två segrar mot Juventus i ligasammanhang i år.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply