Nürnberg segrade i bottenmötet

FC Nürnberg plockade säsongens femte trepoängare, när man hemma på Frankenstadion besegrade Fortuna Düsseldorf med 2-0. Sebastian Polter såg ut att bli matchens enda målskytt efter att ha satt 1-0 i den 27:e minuten, men på stopptid satte Makus Feulner spiken i kistan med sitt 2-0-mål.

Tillställningen var en svängig sådan, när både hemmalaget och de vitklädda gästerna från Düsseldorf skapade vassa chanser. Nürnberg var det klart mer spelförande och chansskapande laget i den första halvleken och 1-0 kom i den 27:e spelminuten. Efter ett mönsteranfall hittade tillslut Markus Feulner med en perfekt pass till Sebastian Polter som vinklade in 1-0 från nära håll.

Nürnberg fortsatte framåt och hade också bud på 2-0 innan domaren satte pipan i munnen för pausvila. Men efter 45 minuter var hemmalaget i ledningen, med välförtjänta 1-0.

I den andra var det lite av samma visa, men Düsseldorf kom sakta in i matchen på riktigt. I domarens bok var bortalaget flitigt uppskrivna men inte för några mål. Man drog på sig sex varningar under matchens gång efter fula ingripanden som var tecken på ren frustration. Istället skulle hemmalaget definitivt sätta spiken i kistan, efter att Markus Feulner återigen klev fram och satte 2-0 med högern på stopptid. Düsseldorf såg ut att ge upp och någon tendens på reducering kom inte. Hemmalaget vann välförtjänat med två mål mot noll och plockade viktiga poäng i bottenstriden och går också om Düsseldorf med en poängs ledning.