Norwich allt närmre Van Wolfswinkel

Finanskrisen påverkar inte bara Island, Grekland och ett par fat cats på Wall Street – även i fotbollsvärlden skördas offer. En av dessa klubbar är den portugisiska toppklubben Sporting Lissabon, som sedan tidigare tvingats erkänna dess ekonomiska nederlag och kommer till sommaren behöva rensa ur truppen för att spara in pengar.

En av de spelare som sägs ligga i farozonen till att lämna klubben är lagets nederländske anfallsstjärna Ricky van Wolfswinkel. Men några större problem att hitta en klubbadress lär den talangfulle 24-åringen knappast ha. Med ett imponerande målsnitt på ett mål varannan match, under sina två säsonger i Lissabon, uppges många klubbar stå köandes för hans signatur.

Tidigare idag (måndag) uppgav den engelska fotbollssidan talkSPORT, att Premier League-klubben Norwich City, till sommaren kommer att lägga ett bud på hela 10 miljoner pund för Lissabonklubbens unge holländare – vilket motsvarar en summa av ungefär 95 miljoner svenska kronor.

Men fighten om herr Wolfswinkel lär knappast bli någon enkel affär. Klubben uppges även behöva gå in i striden mot bland annat sina ligakonkurrenter Newcastle United och Tottenham Hotspurs.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply