Nilsson tvåmålsskytt i segern mot Öster

Elfsborg-anfallaren Lasse Nilsson var matchens spelare i lagets 3-1-seger borta på Myresjöhus Arena mot nykomlingarna Öster. Segern tog Borås-laget upp på en fjärdeplats i tabellen, medan Växjö-klubben ligger åtta efter sex omgångar.

Nilsson inledde målskyttet efter fjorton minuter framspelad av Stefan Ishizaki, men Öster kom tillbaka och kvitterade via Vlado Zlojutro efter en halvtimmes spel. 1-1 skulle stå sig länge och väl innan Nilsson hittade nätet igen.

Sexton minuter före full tid gav 31-åringen Elfsborg ledningen igen med sitt andra mål för matchen. Anfallskollegan Mohamed Bangura satte spiken i kistan med sitt 3-1-mål efter 85 minuter assisterad av David Elm.

Elfsborg har nu plockat ihop tio poäng medan Öster har samlat på sig åtta poäng. Det skiljer två poäng och fyra placeringar mellan lagen efter sex matcher vardera.