Newcastle slog uddlöst Bordeaux

Newcastle tog ikväll emot franska Bordeaux, på den anrika arenan i norra England, St. James’s Park, när det vankades Europa Leagues andra omgång.
Engelsmännen visade gästerna från söder direkt vilken borg de hade kommit till, och det dröjde inte mer än 16 minuter tills ledningsmålet. Målet signerades anfallaren Shola Ameobi, som från nära håll kunde peta in bollen efter ett fint inlägg från den förre Bordeaux-spelaren, Gabriel Obertan.

Målet gav ökad effekt på Newcastles dominans, och laget fick mersmak.
Domaren hann inte blåsa av för halvtidsvila innan ledningens skulle dubblas. Men det var en bortaspelare som gjorde det – i sitt eget mål. Den brasilianske försvaren, Henrique, försökte rensa Danny Simpsons inlägg, men olyckligtvis för gästerna så fick han endast en touch på bollen, som styrdes in i eget nät.

Väl vid andra halvleks start skulle hemmalaget, som för kvällen bar sitt reservställ, se till att döda matchen ganska omgående. Endast fyra minuter in i halvleken satt 3-0-bollen bakom Bordeaux-målvakten. Denna gång genom ett riktig praktskott från hemmalagets senegalesiske anfallare, Papiss Cissé, som fick passningen av Shane Ferguson som därav gjorde sin tredje assist på tre raka matcher.

Den resterande tiden av matchen kunde Newcastle, utan några vidare bekymmer, spela av i en relativt händelselös slutspurt. Bordeaux kändes som ett slaget lag redan efter en kvart spelad, ett pris som de fick betala dyrt för på St. James’s Park denna afton, när siffrorna skrevs till 3-0 till hemmalagets favör.