Nattsvart United-kväll i Aten

De engelska mästarna Manchester United reste till den grekiska huvustaden Aten för att ta sig an de grekiska mästarna Olympiakos i den första Champions League-åttondelsfinalen av två.

Inte helt rättvist var det hemmalaget som öppnade målkontot i matchminut 38. Lagkaptenen Giannis Maniatis sköt och Alejandro Domínguez styrde snyggt in bollen bakom en chanslös United-målvakt i David De Gea.

United var sedan ytterst nära att kvittera omgående efter Olympiakos ledningsmål. Wayne Rooney slog en frispark som Constantinos Manolas var nära att nicka in i eget mål, men bollen passerade några decimeter över ribban.

Trots böljande spel under den första halvlekens slutskede inföll det inga fler mål på Georgios Karaiskakis Stadium.

Efter tio minuters spel av den andra halvleken skulle hemmafansen återigen få jubla. Arsenal-lånet Joel Campbell skruvade elegant in tvåan efter en snabb omställning.

Michael Olaitan var sedan nära att göra Uniteds uppförsbacke ännu längre men nigerianens skott smet någon meter utanför De Geas vänstra kryss.

Med drygt tio minuter kvar av matchen skapade bortalaget sin första riktiga målchans. Måltjuven Robin van Persie fick ett bra läge mitt i straffområdet men holländarens skott var inte tillräckligt välplacerat och flög någon meter över ribban.

Engelsmännen lyckades inte få med sig något reduceringsmål hem till Manchester, vilket ställer till det inför returen på Old Trafford om tre veckor. 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply