Napoli hänger på i toppen

Ligatrean, SSC Napoli, hänger kvar i toppen av Serie A efter att på måndagskvällen ha besegrat Lazio på bortaplan med siffrorna 4-2.

Efter en rafflande inledning skulle Gonzalo Higuain öppna målskyttet för de gulklädda. Argentinaren visade styrka när han bröt sig igenom Lazios försvar och rullade in ettan bakom Federico Marchetti.

Men glädjen skulle bli kortvarig för gästerna. Bara minuten senare var det utjämnat, efter att ett smärre kaos uppstått i straffområdet, där bollen till slut gick i mål via Behrami som noterades för ett självmål. Higuain hade sedan ännu en boll i nät, men linjedomaren vinkade korrekt av för offside.

Tidigt i den andra skulle bortalaget återigen sätta sig i förarsätet. Goran Pandev satte 2-1 med vänsterfoten och med dryga kvarten kvar, agerade makedonen framspelare när han serverade Higuain som satte lagets tredje.

Slutskeded skulle bli dramatiskt. Hemmalaget reducerade via Balde Diao Keita med bara tre minuter kvar av ordinarie matchtid, men på stopptid satte precis inbytte José Callejon 4-2 med ett distinkt skott med högerfoten och fastställde därmed slutresultatet.

Napoli blir därmed kvar på tredjeplatsen med tre poäng upp till tvåan Roma. Lazio har det fortsatt tungt i mittens rike, när man efter 14 omgångar ligger på en nionde plats med 17 inspelade poäng.