Napoli besegrade ett blekt Palermo

Napoli inledde seriepremiären starkt och förde matchen utan tvekan mot Palermo som är känt som ett mycket starkt hemmalag, men idag levde de inte upp till det. Det såg väldigt blekt ut och Fabricio Miccoli såg ut att mest fokusera på domarens domslut som gick mot honom.

Troligtvis fick vi se säsongens miss i Serie A när Christian Maggio nickade till Edinson Cavani som bara skulle lägga in bollen enkelt två meter från mål, men han lyckades få för mycket fot under bollen och träffade ribban. Inte likt Cavani att missa en sådan chans, kanske lite nervös att vara tillbaka på sin gamla hemmaplan då han för tre år sedan spelade för Palermo.

Palermo kom så smått in i matchen efter en halvtimme, där Miccolis frisparkar i muren var Palermos vassaste chanser i första halvlek och det såg ut att vara 0-0 i paus fram tills Marek Hamsik fick bollen snett till höger om målet och tryckte upp bollen stenhårt i första krysset, möjligtvis målvakten Samir Ujkani borde haft bättre koll på främre stolpen även om skottet var väldigt hårt. Detta var ett psykologiskt viktigt mål för Napoli som inte kunde fått avsluta den första halvleken på ett skönare sätt.

I den andra halvleken blir Palermo verkligen bestulna på en straff då en Palermospelare hade ett bra läge mitt framför Morgan De Sanctis i Napolimålet, då blev han fälld av Christian Maggio och domaren borde dömt straff för Palermo och dessutom skulle Maggio fått målchansutvisning och därmed rött kort. Palermospelarna var vansinniga och kanske därför tappade de fokus då de tappade det spelövertag de hade i början av andra halvlek.

Därefter kontrollerade Napoli händelserna och kunde avgöra matchen i 79:e minuten när matchens bästa spelare Marek Hamsik snyggt slog en djupledslobb till Christian Maggio som gjorde 0-2 och därmed dödade matchen. Strax innan stopptiden lyckades dessutom Edinson Cavani nicka in 0-3 sedan inbytte Eduardo Vargas slått ett snyggt och kyligt inlägg till uruguayanen.

Matchens lirare: Marek Hamsik, Napoli

Målen: 0-1 Marek Hamsik (45+2), 0-2 Christian Maggio (79), 0-3 Edinson Cavani (88)

Varningar: PAL: Steve von Bergen, Nicolas Bertolo, Edgar Barreto NAP: Salvatore Aronica, Miguel Angel Britos, Morgan De Sanctis