Lillebror drog det längsta strået i Madrid-derbyt

Båda lagen började passivt på ett halvtomt Coliseum och delade på bollinnehavet dom första minuterna. Med ett slitet Madrid från veckans supercup match och ett omotiverat Getafe så var den första halvleken en tämligen tråkig tillställning. Den första målchansen uppstod efter en kvart spelad. Özil och Ronaldo visade upp ett fint väggspel men tysken lyckades på något sätt träffa ribban istället för nätet från en distans på tre meter. Med tiden tog Real Madrid över spelet mer och mer och Casillas burgavel syntes knappt under stora delar av halvleken. Efter 28a spelade minuter hittade Dí Marias djupledsboll sin landsman Higuain som smidigt kunde runda Getafe-målvakten och sätta dig 0-1.  Efter detta uppstod inte särskilt mycket noterbart i den första halvleken bortsett från ett farligt Ronaldo skott som räddades fint av Moya.

Andra halvleken började på samma sätt den första hade avslutats. Passivt spel och halvchanser. Xavi Alonso lyckades skada sig själv när han skulle slå en passning men kunde fortsätta matchen efter lite omplåstring. I den 53e minuten lyckades Getafe chocka storebror. En frispark från halva halvplan hittade Valera som slog Alonso i nickduellen och placerade in 1-1 med huvudet. Efter detta började Getafe backa hem till egen planhalva och spela mer defensivt. Madrids spel låste sig och Mourinho bestämde sig för att byta ut Lass mot Benzema. Benzemas närvaro kunde ha gjort skillnad när Dí Maria drev bollen i ett tre mot två läge. Men istället för att passa Benzema eller Ronaldo avslutade argentinaren själv och missade målet totalt. I den 74e minuten vände sig Mourinho mot bänken igen för offensivt artilleri. Han bestämde sig för att inkludera Callejon på planen istället för Marcelo .Men bytet fick motsatt effekt – för bara några sekunder efter så satte Getafe igång en omställning och Colunga kunde vända bort Albiol och passa Barrada som kunde dundra in ledningsmålet för dom blåklädda. Real Madrid försökte leta efter ett kvitteringsmål den sista kvarten men misslyckades. Dom spanska mästarna ligger nu på en ynka poäng efter två omgångar och hela fem poäng bakom antagonisten Barcelona.