Mourinho: ”England spelade mycket, mycket bra”

England föll med 2-1 mot Italien under gårdagen. En mycket tung förlust som kan bli väldigt avgörande i jakten på en plats i åttondelsfinalsspelet. José Mourinho tyckte dock att det engelska landslaget gjorde väldigt bra ifrån sig i matchen.

– Nu efter nederlaget är det ganska lätt och normalt att man försöker hitta orsaker till förlusten. Men jag anser att det är rätt att säga att anledningen till Englands förlust var ett fantastiskt Italien, säger José Mourinho till Eurosport.

Wayne Rooney fick spela ute till höger och kom från matchen med en assist som resultat. Och José Mourinho tycker att anfallaren gjoerde det bra, men att han skulle göra betydligt bättre ifrån sig i en mer central roll.

– Jag tycker inte att det är den bästa positionen för Rooney. Men jag anser att vid många, många tillfällen så måste spelare göra uppoffringar för sitt lag och jag tycker att Wayne gjorde det bra. Självklart försökte Roy (Hodgson) spela Rooney, Sterling, Welbeck och Sturridge samtidigt, och för att göra det måste någon spela mer ut mot kanten – och Wayne gjorde sitt jobb. Han fick en assist för målet och deltog väl i spelet. Men han förlorar lite av sin styrka eftersom han är en naturlig målskytt när han spelar mer centralt, förklarade Chelsea-managern.

Nu väntar en livsviktig match mot Uruguay, som föll med 3-1 mot Costa Rica.

– England spelade mycket, mycket bra. Jag kan inte minnas att England spelat så bra i en så viktig match som denna. I nästa match mot Uruguay är det förbjudet att förlora. Enligt min mening hade det engelska laget ett mycket, mycket bra och positiv spel.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply