Montpellier bortaslog Sochaux

De regerande franska mästarna Montpellier gästade Sochaux på lördagen, när det var dags för en ny omgång av franska Ligue 1. Det var en tät inledning, där Sochaux vågade sig fram en hel del, men det öppnade för gästerna. Montpellier tog ledningen med kvarten spelad av matchen, efter det att man fixat en straff mot hemmalaget Sochaux. Belhanda satte in straffen simpelt bakom en chanslös målvakten i Sochaux-målet.

En bit in i den andra halvleken utökade gästerna också ledningen, efter ett fint spel, som slutade med att man bjöd på ett pefekt inspel is traffområdet från högerkanten. Vid bortre stolpen petade en omarkerad Emanuel Herrera in bollen i nät för Montpellier, som efter nykomlingens mål kopplade ett grepp om matchen.

Men med timmen spelad fick dock Sochaux in en reducering. En frispark slogs in mot bortre stolpen., där Privat höll sig framme och nickade in reduceringen för hemmalaget. Det var Sochaux tredje nickmål den här säsongen, där man fortsatt inte har lyckats göra mål med fötterna. Jakten efter en kvittering fick sig dock ett bakslag för hemmalaget, när Montpellier drygade ut ledningen med tolv minuter kvar av matchen genom Cabella.

Efter det lyckades inte Sochaux lyfta sig igen och Montpellier vann ligamatchen med 1-3.