Monaco ryckte i toppen efter ny seger

Med den ryske mångmiljardären Dmitry Rybolovlev som majoritetsägare tog AS Monaco steget upp till Ligue 1 förra säsongen. Under sommaren spenderades över en miljard kronor på spelare som Radamel Falcao, João Moutinho och James Rodriguez.

Detta har gett utdelning för monegaskerna, som toppar den franska högstaligan efter nio omgångar med 21 poäng (sex vinster och tre oavgjorda). Under lördagskvällen besegrades tabellsjuorna Saint-Etienne med 2-1 hemma på Stade Louis II.

Men det var inget av de dyra nyförvärven som fixade tre poäng åt Claudio Ranieris mannar. Istället var det de talangfulla yttermittfältarna Yannick Ferreira Carrasco och Lucas Ocampos som blev målskyttar. Den förstnämnde gav hemmalaget ledningen efter en kvart när han blev frispelad av James Rodriguez och satte bollen lågt i vänsterhörnet.

Romain Hamouma kvitterade för gästerna fyra minuter in i andra halvlek när Renaud Cohade hittade fram med en genomskärare och Hamouma satte bollen lågt i det högra hörnet. Tre minuter före full tid kom dock segermålet för Monaco. James slog en frispark som hittade fram till Ocampos inne i målområdet. Argentinaren gjorde inga misstag; han gjorde 2-1 och fixade tre poäng för Monaco.

Nu förflyttas blickarna till Le Classique, matchen mellan Paris Saint-Germain och Marseille, som spelas på söndagskvällen. En av de största och hetaste matcherna inom fransk fotboll. Lagen ligger tre respektive fyra poäng efter Monaco inför matchen vilket inte direkt minskar betydelsen av bataljen.