Mittfältaren vill lämna AIK – men det vill inte klubben

Åhman-Persson var en viktig kugge i AIK:s lagbygge under år 2010 och framförallt 2011, men har sedan dess fallit ned i hierarkin. I år har mittfältaren knappt få se dagsljuset från frysboxens botten, men AIK kan ändå eventuellt vara villiga att förlänga 26-åringens kontrakt som löper ut i slutet av året.

– Vi har sagt att vi lämnar det öppet. Men det här kanske förstärker vår önskan att förlänga, säger sportchefen Björn Wesström till Expressen.

Åhman-Persson själv är dock pessimistisk när det gäller situationen i ’Gnaget’, trots målet mot BK Häcken och hans slit på träningarna.

– Äh, jag tror inte det här målet påverkar så mycket. De vet vilken typ av spelare jag är och vad jag går för. Men vi för en dialog hur vi ska göra, säger mittfältaren till Expressen och fortsätter:

– Det är tydligt, när de släpper Helgi [Danielsson] så kommer Celso [Borges] tillbaka. Då är man inte skitnära att få spela. Jag behöver spela matcher och jag vill göra det i AIK. Men jag har kämpat och krigat i snart ett år nu, så för alla parter vore det bra med speltid. Det är tränaren som bestämmer – och han väljer ofta andra.

Wesström menar dock att det inte kommer att ske någon flytt i sommar, utan i så fall lämnar 26-åringen klubben gratis i vinter.

– Robban har avtal året ut, det är inga konstigheter där. Han blir med all säkerhet kvar i AIK 2013. Sen får vi se om vi vill och kan hitta en vidare resa tillsammans. Vi har pratat och kommit överens om att vi ska låta tiden gå lite, så tar vi ett nytt samtal senare, säger sportchefen till fotbolldirekt.se.

Spelarens agent Per Jonsson är dock angelägen om att driva igenom en flytt.

– Jag känner till mötet, jag har pratat med Robban och med Björn också efteråt. Men jag vidhåller att det bästa vore för honom att flytta, om nu inte situationen förändras drastiskt, säger Jonsson till fotbolldirekt.se.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply