Mittbackarna tog Brasilien till semifinal

Det var verkligen tempofyllt från början. Lägen dök upp hos båda lagen och Brasilien fick en drömstart på matchen. Redan i den sjunde minuten fick brassarna hörna som Thiago Silva med hjälp av knät tryckte in i mål. 1-0 tidigt, tidigt i matchen.

Bara för att det var ett Brasilien gjorde mål så backade de inte hem. Båda lagen fortsatte att attackera. Båda nationerna hade väldigt bra lägen, bland annat hade Cuadrado ett skott precis utanför för Colombia medans Hulk hade några farliga skott för Brasilien. När ungefär halvtimmen var spelad så stannade spelet upp lite och spelarna började att lägga sig ner väldigt enkelt, och fick också frisparkar. Neymar hade en ganska farlig frispark i slutet av halvleken, men när lagen gick till pausvila så ledde brassarna med 1-0.

Den andra halvleken började inte på något roligt sätt. Båda lagens spelare la sig ner i nästan varenda duell vilket ledde till att matchen stannade upp i tempo rejält. Efter 65 minuter vaknade nationerna igen. Colombia fick en frispark som lyftes in i straffområdet och efter mycket flipperspel så tryckte Mario Yepes in bollen i mål, men blev avvinkad för offside. Istället kunde Brasilien utöka ledningen två minuter senare. De fick frispark och David Luiz klippte till. Vilket träff han fick. Bollen seglade upp i det bortre krysset och 2-0 var ett faktum.

Nu tryckte Colombia på mer än aldrig förr. Neymar hade ett litet tag efter målet ett skott strax utanför, men annars var det bara Colombia. De fick också utdelning tillslut. Bacca frispelades, rundade Julio Cesar och blev fälld. Straff för Colombia men bara gult kort för målvakten som kanske borde blivit utvisad. James Rodriguez la enkelt in straffen i mål och reduceringen var ett faktum.

Colombia tryckte på in slutet men Brasilien lyckades hålla i och vinna med 2-1. Ett stort avbräck var dock att Thiago Silva fick ett gult kort, vilket betyder att han är avstängd i semifinalen mot Tyskland. En annan fråga många ställer sig är hur det är med Neymar. Stjärnan blev utburen på bår i slutskedet på matchen.