Mexes cyklade Milan till åttondelsfinal

Efter att Zenit och Malaga kryssat i den tidiga matchen i Ryssland, var förutsättningarna enkla. Vinst för Milan borta mot Anderlecht och italienarna skulle vara klara för åttondelsfinalsspelet. Och det skulle också bli fallet, även om den första halvleken slutade mållöst.

För nästan direkt i den andra halvleken tog Milan tag i matchen och gjorde matchens första mål. Ett inlägg från Mattia De Sciglios högerkant gick till en inläpande Stephan El Shaarawy, som tog emot bollen och enkelt placerade in bollen vid den bortre stolpen.

Milans trevliga halvlek fortsatte senare när Milan vann en frispark på offensiv planhalva. Nocerino slog in bollen mot den bortre ytan där Philippe Mexes höll sig framme. Mittbacken tog emot bollen på bröstet och drog till direkt på volley med en cykelspark. Bollen flög i en vacker båge över allt och alla och in bakom den chanslösa målvakten i hemmamålet.

Anderlecht som fick en spelare utvisad efter att Pato varit på väg igenom, reducerade visserligen med tjugo minuter kvar genom Tom De Sutter, men Milan punkterade mötet på tilläggstid. En snabb omställning av El Shaarawy på vänsterkanten slutade med att han passade in till Alexandre Pato som enkelt sköt in 3-1 till italienarna.

Matchen slutade 3-1 till gästande Milan som därmed är klart för spel i åttondelsfinalerna i vår. Anderlecht får sikta in sig på att försöka ta sig förbi Zenit och upp på tredjeplatsen som ger en plats i Europa Leagues slutspel.