Matri hjälte i debuten för Viola

Fiorentina gjorde det som krävdes för att hänga med i kampen om Champions League-platserna när de besegrade tabelljumbon Catania med 3-0 på bortaplan under söndagseftermiddagen. Alessandro Matri, inlånad från Milan, gjorde debut för Fiorentina och bjöd på två mål.

Efter poängtappet mot Torino förra helgen var Vincenzo Montellas mannar fast beslutna att inte tappa fler poäng i jakten på topplagen och det märktes på Stadio Angelio Massimino där hemmalaget inte hade mycket att säga till om.

Chilenaren Matias Fernandez gav gästerna ledningen efter 25 minuter och sedan var det dags för Matri att presentera sig. Den 29-årige italienaren, inlånad från AC Milan, utökade till 2-0 tre minuter senare och satte spiken i kistan med sitt 3-0-mål tre minuter före paus.

Fiorentina höll sedan undan och vann med 3-0, vilket innebär att de nu står på 40 poäng i Serie A-tabellen. Det räcker just nu till en fjärdeplats efter 20 omgångar, tre poäng efter treorna Napoli men hela åtta poäng före femmorna Inter. Catania ligger just nu sist tillsammans med Livorno på 13 poäng.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply