Matchguide: Brasilien-Tyskland

bet365

Brasilien

Tidigare resultat: 3-1 v Kroatien, 0-0 v Mexiko, 4-1 v Kamerun, *1-1 v Chile, 2-1 v Colombia.

*= 1-1 vid fulltid men sedan seger på straffläggning.

Trolig startelva: Júlio César – Maicon, Luiz, Dante, Marcelo – Gustavo, Fernandinho – Hulk, Oscar, Willian – Fred.

Avstängningar/skador: Thiago Silva(avstängning), Neymar(ryggskada).

Kommentar: Två enorma avbräck för Felipe Scolari i Thiago Silva och Neymar. I synnerhet den sistnämde blir svårast att ersätta men förmodligen blir det Oscar som får flytta in i Neymars position centralt bakom Fred och Chelseas Willian – som imponerat i Brasilien-tröjan – får komma in från bänken till ytterpositionen brevid sin klubbkamrat.
Dante blir nog den som får ersätta Thiago Silva. Inte nog med att Bayern-backen tillhör den absoluta världseliten utan han spelar även med halva det tyska laget till vardags i Bayern München. Kanske är det inte ett allt för stort avbräck trots allt.

Utropstecken: Júlio César. QPR-målvakten verkar helt pånyttfödd. Brassen har gjort makalösa och vitala räddningar – inte minst hans räddningar i straffläggningen mot Chile. Brasiliens backlinje är inte det lättaste att komma förbi men det går, men väl där blir det desto svårare då denne 186 cm långe utropstecken alltid är snabbt och rätt ute.

Frågetecken: Fred. Ständigt denne Fred. Fred har fått så ut med mycket kritik under mästerskapets gång för att som anfallare endast mäkta med ett mål trots att ha startat varje match tillsammans med ett av världen fyndigaste mittfält bakom sig. Målet mot Kamerun hoppades kunna utlösa en målmaskin i Fred men så har inte fallet varit. Och ersättaren Jõ har inte gjort det mycket bättre vid sina inhopp. Nej, Scolari, tog du verkligen med den rätta anfallsbesättningen till detta mästerskap? Förmodligen inte.

Håll ett öga på: Willian. Explosiv och fartfylld dribbler med bra skott. Förutsättningar för stordåd men brassen lämnar lite att önska. Men nu kanske han får chansen från start för första gången i detta mästerskap och då tror jag att Willian tar den.

 

Tyskland

Tidigare resultat: 4-0 v Portugal, 2-2 v Ghana, 1-0 v USA, 2-1 v Algeriet, 1-0 v Frankrike.

Trolig startelva: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes – Khedira, Schweinsteiger – Muller, Kroos, Özil –  Götze.

Avstängningar/skador: Inga märkvärdiga skador eller avstängningar i det tyska lägret förutom på försvararna Shkodran Mustafi och Per Mertesacker som lider av en lårskada respektive influensa. Men nog har Löw minst lika stora namn att tillgå ändå.

Kommentar: Löw kommer till matchen utan någon större beskymmer. Inga konstigheter med startelvan, en fyrbackslinje är det säkrare alternativet och det gick ju så bra mot Frankrike senast. Klose fick sin chans från start mot Frankrike men imponerade inte och får förmodligen börja denna match från sidlinjen. Inga experiment helt enkelt i en sådan här viktig match.

Utropstecken: Thomas Müller. Müller är en komplett spelare. Bra passningsfot, bra anfallsposition, bra skottprecion, stor och stark i luftrummet samt löpvillig.  Och sist men inte minst, passionerad. Müller har varit, är och kommer att vara en nyckelspelare för Tyskland i detta mästerskap. Det visade han inte minst med sitt hattrick mot Portugal i premiärmatchen och sedan segermålet i gruppfinalen mot USA. Med 24 år(25 i år) i ryggen mäktar Bayern-spelaren redan med 9 VM-mål. Räkna med att han kommer att vilja utöka den målskörden mot ett försvagat(?) Brasilien-försvar.

Frågetecken: Manuel Neuer. Manel Neuer är utan tvekan en av världens allra bästa målvakter om inte den bästa. Bayern-keepern har inte heller varit dålig genom detta mästerskap men nog undrar man hur Neuer tänker när han går ut på sina dribblings- och rensningsräder utanför straffområdet istället för att lämna det åt försvararna. Det är ett riskfyllt spel det där och ett felsteg mot fel lag och fel spelare kan straffa sig.

Håll ögonen på: Jag skulle vilja säga André Schürrle då inhopparen alltid stått för bra prestationer och även en del viktiga mål. Man kan tro att Chelsea-mittfältaren gjort sig värd en startplats men så är nog inte fallet i en sådan här tung match och säger istället Thomas Müller. En passionerad och bestämd Müller mot en kanske mer passionerad David Luiz. En matchning värt att hålla ett extra öga på.

Tips: 2-1 till Tyskland.
Kommentar: Inte mycket skiljer lagen åt förutom just skadeläget. Med all respekt för Willian och Dante så är Neymar och Silva två enorma tapp som förmodligen inte går att täppa till helt. Tyskland har bättre förutsättningar och trots att bollen är rund så tror jag även att det blir de som drar det längsta strået. Jag tippar 2-1 vid fulltid efter mål av Toni Kroos och Thomas Müller samt Hulk för Brasilien.

Matchen har avspark klockan 22:00 och direktsänds på TV4. Blir en match som även fotbollshataren kommer att titta på.  

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply