Matchens lirare i Spanien-Holland: Robin van Persie

Robin van Persie ledde i dag sitt Holland till en historisk seger mot de regerande världsmästarna Spanien.

”RvP” klev fram i underläget 1-0 och visade riktlinjen för hur Holland vägrade vika ned sig. Även Arjen Robben gjorde en mycket fin insats, men att van Persie kliver fram när det som mest behövs, det visar vilken ledare han är för laget.

Anfallaren var den som satte 1-1 precis innan pausvilan, och förenklade Louis van Gaals halvtidssnack avsevärt. Det var en magisk prestation av United-spelaren som sprang ifrån försvaret, för att sedan kasta sig fram och nicka bollen kyligt över en chanslös Casillas.

Han var även delaktig i Stefan de Vrijs nickmål. Det var möjligtvis omdiskutabelt, men han tar duellen med Casillas vilket stör målvakten så mycket att bollen slinker vidare till de Vrij.

När laget leder med 3-1, och matchen är i stort sett avgjord, så visar han även hunger att fortsätta jobba stenhårt. Den kämparviljan gav även resultat när han senare gjorde sitt andra mål för kvällen. En Spanien-back spelar hem bollen till Casillas, och ett ledande lag bryr sig i nio gånger av tio inte om att pressa målvakten. 

Det gör han, och Casillas fick en katastrofal touch, vilket den hungrige van Persie fiskade upp blixtsnabbt. 

Den viljan han i dag visade var magisk, och han visar vilken form han vill vara i under VM. Tillsammans med Arjen Robben kan de skjuta Holland till toppen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply