Mästerlig Pirlofrispark tog Juve vidare

Då var det dags för det returmöte i Europa League mellan Fiorentina och Juventus, en match som levde i allra högsta grad efter att mötet i Turin slutat 1-1. I returmötet visade dock bortalaget Juventus klassen och vann efter att Andrea Pirlo avgjort med ett makalöst vackert frisparksmål.

Den första halvleken inleddes bäst av Fiorentina som med bara två minuter spelade fick ett jätteläge att ta ledningen efter att Mario Gomez sprungit sig fri.

Fiorentina fortsatte sedan att trycka på och bland annat hade mittfältaren David Pizarro ett skott som gick tätt utanför Gianluigi Buffons högra stolpe.

I den andra halvleken tog sedan Juventus tag i taktpinnen och efter 70 minuter skulle så även avgörandet komma. Detta efter att Fiorentinas Gonzalo dragit på sig en frispark tätt utanför straffområdet, en situation som sedermera ledde till att Florensklubbens lagkapten visades ut.

Frisparken då? Den prickade Andrea Pirlo in på ett mästerligt sätt i Fiorentinamålvaktens vänstra kryss.

Juventus fortsatte sedan att skapa chanser mot ett decimerat Fiorentina och bland annat hade Fernando Llorente ett drömläge att uttöka Turinklubbens ledning.

Men några fler mål skulle det inte bli i matchen utan Juventus tar sig med detta ett steg närmare en final på Juventus Stadium.