Lyon vidare med ett nödrop

Olympique Lyon reste till Tjeckien för att möta Viktoria Plzen i returen av åttondelsfinalen under tisdagskvällen. Fransmännen hade skaffat sig ett guldläge att avancera till kvartsfinal i Europa League efter att ha vunnit med 4-1 hemma på Stade de Gerland.

Matchens första farliga möjlighet skapade den tjeckiska ligatvåan Plzen i den 18:e efter att mittfältaren Hořava dragit till med ett skott utifrån som styrde på en Lyonförsvare och smet precis utanför. Nästa feta möjlighet hade Lyon när Tolisso nickade Gourcuffs inskruvade frispark i stolpen.

I den tredje övertidsminuten av första halvlek kunde bortalaget ta ledningen. Fransmannen Bafétimbi Gomis vände bort en Plzen-försvare innan han stänkte dit ett vänsterskott i målvaktens högra hörn.

I den 60:e minuten tändes en liten, liten gnutta hopp för Viktoria Plzen när Daniel Kolář reducerade efter ett mycket fint anfall av tjeckerna. Bara minuten senare kom även 2-1! Stanislav Tecl nickade in ett inlägg från höger och efter ledningsmålet fick Plzen rejält med vind i seglen.

Samma Tecl hann även, med tjugo minuter kvar att bränna en straff. Tjeckerna lät sig inte sänkas av det utan fortsatte skapa massvis med heta målchanser men ineffektiviten var stor och Lyon kan resa hem och se fram emot morgondagens kvartsfinallottning.