Massiv vändning av Roma

Som vanligt blev det en väldigt målrik tillställning när Zdenek Zemans Roma spelade fotboll, när laget på söndagskvällen gästade Genoa på Stadio Luigi Ferraris. Men det var inte en positiv start för gästerna, även om ni resultatet allt eftersom gick deras väg.

Genoa startade raskt och redan efter sex minuters spel fick Borriello fram bollen till Juraj Kucka bollen. Med god tid på sig gjorde inte spelaren något misstag och smällde in bollen högt bakom Stekelenburg. Och det tog inte lång tid för Genoa att göra mål igen, när Romas försvar agerade mycket tveksamt. Ett akrobatiskt avslut från Jankovic tog i virket och ut, men eftersom Romas försvarare bara kollade på bollen kunde Kucka  spela fram bollen till Jankovic som den gången inte gjorde något misstag.

Men Roma kom som sagt tillbaka i den här matchen, där först Alessandro Florenzi försökte med ett volleyavslut. Den gången gick bollen över ribban, men målet kom i den 27e matchminuten. Francesco Totti  tog emot bollen i straffområdet och gick direkt på ett avslut, där bollen kyligt satt vid den bortre stolproten. Det var anfallarens 217e Serie A-mål, vilket gör att han tar sig allt närmare Gunnar Nordahls fina notering.

Romas upphämtning avslutade strax innan halvtidsvilan, när Osvaldo kvitterade med ett mycket snyggt volleyavslut. Och Roma var inte klara där, för gästerna fortsatte att visa offensiv kraft i den andra halvleken.

Och visst blev det mål igen för gästerna, när man efter tio minuters spel av den andra halvleken utnyttjade en hörna på bästa sätt. Talangen Florenzi slog en fin hörna som tog sig fram till  Osvaldo, som nickade in 2-3 till Rom-klubben. Det var hans sjätte mål på fyra Serie A-matcher.

Matchen var dock fortsatt en väldigt öppen historia fram tills det att Genoas Mario Borriello tvingades utgå med en skada, samtidigt som hemmalaget redan genomfört sina tre byten. Den unge Lamela punkterade sen matchen för Roma, när han snyggt tryckte in 2-4-målet för gästerna, som hämtade upp ett tvåmålsunderläge och slutligen vann klart.