Massimiliano Allegri: ”Ronaldinho är den sämsta spelaren jag haft”

Massimiliano Allegri berömmer – och kritiserar Ronaldinho

Tränaren säger till tidningen El País att brasilianaren är den spelare som haft sämst moral, samtidigt som han passar på att hylla Zlatan Ibrahimovic.

Juventus nuvarande tränare Massimiliano Allegri tog förra säsongen sitt lag till vinst i både Serie A och Coppa Italia men fick se sig besegrad i finalen av Champions League, detta av FC Barcelona. Italienaren har tränar flertalet lag i den italienska högstaligan och i dagarna berättade han för tidningen El País om sina före detta spelare.

Ronaldinho och Zlatan Ibrahimovic är de två mest talangfulla spelarna som jag någonsin har tränat. Den förstnämnda är även den spelare som haft sämst moral och vilja. Redan då hade han ingen vilja att spela fotboll. Dock var hans teknik utaöver det normala, säger tränaren som hade de båda under tiden i AC Milan

Allegri fick även kommentera Paul Pogba, som jagas av alla storklubbar runt om i Europa.

Pogba håller på att växa som spelare och han förstår att han måste ändra sitt spelsätt lite när det handlar om så här höga nivåer. Om han han bland kvantitet med kvalité kommer han att tappa sina bästa kunskaper som fotbollsspelare, säger Bianconero-tränaren.

Manchester United vill ha både Allegri och Paul Pogba

För ett par dagar sen kom uppgifter om att Manchester United inte är nöjda med Louis van Gaals jobb i klubben och att man till nästa säsong vill få in en ny tränare. Old Trafford-klubben ska därför ha tänkt försöka värva Paul Pogba från Juventus samtidigt som man vill ha ’den gamla damens’ tränare, Massimiliano Allegri.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply