Martinez taktik fällde Everton

Wigan har sedan ett par år tillbaka haft en viss fallenhet för att spela upp sig under de avslutande omgångarna i Premier League liksom de är på väg att göra även i år. I dagens FA-cupmatch mot Everton på Goodison Park visade man prov på detta då ett starkt Wigan imponerade taktiskt med en fin omställningsfotboll.

Bortalaget Wigan började matchen bäst och anföll snabbt genom yttrarna Maloney och McManaman. Maloney avlossade tidigt ett skott i stolpen och satte med det press på ett Everton utan skadade förstamålvakten Tim Howard. Målet kom dock först i mitten av den första halvleken genom den rutinerade mittbacken Maynor Figuero på hörna.

Everton hann knappt återhämta sig från det första målet då Wigan minuten senare utnyttjade ett misstag från Everton-försvaret och prickade in 0-2 genom snabbe yttern Callum McManaman. Wigan var dock inte färdiga där och avslutade målexplosionen två minuter senare med ett tredje mål signerat Jordi Gomez.

Everton försökte framåt i den andra halvleken, men till ingen nytta. Martinez taktik överträffade Moyes´och ledde för den här gången till Wigan-avancemang. Imponerande av Wigan som säkerligen kommer att bli och räkna med även i den avslutande delen av ligaspelet.