Marseille vann mot Sochaux

Då var ännu en match i Ligue 1, mellan Olympic Marseille mot FC Sochaux på Stadium Velodrome, till ända.

Marseille kom till match med följande spelare: Mandanda, Morel, Nkovlou, Fanni, Azpiliqueta, Cheyrou, Kaboré, Valbuena, Ayew, Amalfitano, Gignac. Medans gästande Sochaux ställde upp med följande start-elva: Cros, Sauget, Kanite, Peybernes, Corchia, Carlao, Lopy, Dourai, Bakambu, Roudet, Privat.

Marseille tog tag i matchen redan från början och redan i 5:e minuten lyckades man skapa en riktigt vass målchans på en frispark som Ayew slår i högra straffområdet in centralt i straffområdet, men dessvärre lyckas Cheyrou nicka bollen i mål. Tre minuter senare var laget framme igen den här gången centralt då Gignac löper med bollen ifrån mitten av motståndarlagets planhalva och avlossar ett hårt och lågt skott intill den vänstra stolpen, men målvakten Cros är snabbt ner och gör en jätteräddning. Ytterliggare tre minuter senare var det ännu en gång nära att bli mål när laget tar sig fram via vänsterkanten, Cheyrou hittar in till Gignac i straffområdet som skjuter ett ganska löst men välplacerat skott, Cros sträcker ut och lyckas precis rädda skottet som var på väg att placera intill målvaktens vänstra stolpe.

Det dröjde ända in i andra halvlek innan nästa chans dök upp, en chans som dessutom resulterade i mål, Gignac vinner en luftduell centralt i straffområdet efter en bra slagen hörna och får riktigt bra träff på nicken och det är 1-0 till hemmalaget. Sedan fortsatte matchen med en del halvchanser men Sochaux hade aldrig riktigt något att komma med och i 90:e minuten skarvar Gignac vidare ett inlägg från frispark och mittbacken Fanni kan enkelt dunka in 2-0 via ribban efter att fått bollen helt fri som följd av styrning på en försvarare.