bet365

Marseille åkte på stor hemmaförlust

Marseilles form har svängt ordentligt på sistone, och få kunde avgöra vart laget stod inför dagens match mot Lorient, hemma på Stade Velodrome. Poäng krävdes för att hänga på PSG och Lyon i toppstriden, men gästerna, som i sin tur har varit ett utav de stora överraskingslagen den här säsongen, skulle visa sig bli en mycket svår nöt att knäcka för hemmalaget.

Efter att ett mållöst resultat när klockan hade tickat upp mot 35 minuter skulle matchens mest avgörande händelse äga rum. Den sedan tidigare varnade mittfältaren i Marseille, Charles Kaboré, blev nämligen visad sitt andra gula kort av domaren, efter en incident som orsakat en straffspark för bortalaget. Lorient-anfallaren, Jeremie Aliadiere, gjorde inga misstag från elva meter, och gav därmed Lorient – lite överraskande – ledningen i matchen. Samtidigt hade Kaboré klivit av planen, vilket gav Marseille ett resultatmässigt och numerärt underläge på en och samma gång.

Ställningen stod sig fram tills halvtid, men kort därefter skulle luften i stort sett gå ur hemmalaget. Endast två minuter in i matchens andra akt utökades ledningen för Lorient, den här gången genom mål av den 25-årige mittfältaren, Benjamin Corgnet.

Matchen gick mot en riktning som varken Marseille eller dess fans kunde tro på förhand – de var på väg att bli överkörda av de dåvarande elfteplacerade gästerna. För med tjugo minuter kvar av mötet kom den sista stöten från Lorients sida, och 3-0 var då ett faktum. Det var den inbytte strikern, Kevin Monnet-Paquet, som noterades för det tredje målet, som även skulle bli det sista målet på Stade Velodrome denna dag.

Marseille måste lyfta sitt spel om de ska ha en chans att beblanda sig i toppstriden på riktigt i vår, och då duger det inte att förlora – i synnerhet på hemmaplan – mot, på pappret, sämre lag. Men man ska inte ta bort något från gästernas sida efter en match som denna, och möjligtvis fick vi se tecken på att Lorient är på väg mot storformen som vi bjöds på under inledningen av säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply