Man City tog komfortabel seger mot Southampton

Manchester City hänger på ligatoppen efter ännu en hemmaseger. Hittills har man endast tappat poäng i en hemmamatch i Premier League genom hela säsongen. I dagens möte med Southampton lades änu en seger till räkningen.

Det skulle ta Yaya Touré tre minuter att ge hemmalaget ledningen sedan Manchester City fått en straffspark. Ivorianen rullade enkelt in 1-0 bakom Gazzaniga i Southampton-målet.

I minut 37 reducerade Southampton genom landslagsstrikern Rickie Lambert, men glädjen blev inte långvarig då City lyckades göra två mål under den första halvlekens tilläggstid. Först spelades David Silva, i en misstänkt offsideposition, fri. Därefter rullade han givmilt fram Samir Nasri som kunde ge City ledningen. I halvlekens sista tilläggsminut utökade Edin Dzeko ledningen efter en fin assist från Kolarov.

Det skulle hinna bli ytterligare ett mål då inhopparen Stevan Jovetic fick möjligheten att näta.

Slutresultatet skrevs alltså till 4-1 och Man City hänger därmed på Liverpool i toppen av tabellen.