Man City lekande lätt vidare i FA-cupen

Det var inför söndagen ett mycket intressant möte mellan de regerande Premier League-mästarna Manchester City och den anrika klubben Leeds på Etihad Stadium. Men hemmalaget visade direkt från start vilekt lag som var det bättre, där det inte dröjde länge innan man också tagit ledningen i FA-cupmötet.

Och det var Yaya Touré som öppnade målskyttet i sin återkomst till Manchester City, efter en tids frånvaro med spel i det afrikanska mästerskapet. Efter blott fem minuters spel fick trion med David Silva, Carlos Tevez och Yaya Touré på ett fint spel som slutade med att den sistnämnda skickade in bollen enkelt till 1-0.

Och endast minuter senare spelade Sergio Agüero till sig en straff. Argentinaren klev fram själv och tog hand om straffen, som han i matchjminut tolv dunkade upp i nättaket bakom den chanslösa Leeds-målvakten

Leeds hade inte mycekt att säga till om bortsett från ett bra avslut från McCormack i slutskedet av den första halvleken, och i den andra halvlekens inledning drygade hemmalaget ut ledningen på nytt. Och det var efter ett fint förhandsspel som Sergio Agüero slutligen fick in ett perfekt inspel till Carlos Tevez som mitt framför mål kunde stötta in bollen till 3-0.

Leeds försökte därefter göra match av mötet, men fick egentligen inte till några farligheter mot Manchester Citys mål som vaktades för dagen av Pantilimon. Istället stängde matchens lirare Sergio Agüero matchen med sitt andrea mål för dagen, när han löpte från försvarslinjen och ensam med Leedsmålvakten kunde placera in bollen via målvaktens vänstra stolpe.

Manchester City blev där med det första Premier League-laget att kvalificera sig för spel i FA-cupens kvartsfinalssppel. Leeds får ladda om i Championship, där tränaren Neil Warnocks framtid fortsätter att se osäker ut i klubben.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply