Malmö visade klassen i Göteborg

Ett klassiskt allsvenskt stormöte väntade när IFK Göteborg tog emot Malmö hemma på Gamla Ullevi, en match som på förhand dessutom innehöll två lag med bra självförtroende efter att lagen vunnit sin respektive premiärmatch. Matchen i Göteborg dominerades dock av de regerande mästarna Malmö som vann med 3-0 efter mål av Guillermo Molins och Markus Rosenberg.

Det skulle bara dröja åtta minuter innan Malmö skulle spräcka nollan, detta efter att Miiko Albornoz dragit igång ett fint kombinationsspel som avslutades med att Guillermo Molins fint placerade in ledningsmålet.

Malmö fortsatte sedan att ha ett kraftigt övertag över matchen och skulle mycket riktigt också uttöka sin ledning efter ännu ett mål av stekhete Molins, denna gången mycket fint framspelad av stjärnförvärvet Markus Rosenberg.

IFK Göteborg kom ut som ett helt annat lag i den andra halvleken och borde kanske gjort både ett och två mål efter att anfallsduon Robin Söder och Lasse Vibe haft två jättelägen att reducera för hemmalaget.

Men det blev inga mål för IFK Göteborg, utan man skulle istället straffas av ett strålande Malmö som i den 82:e minuten tryckte dit matchens tredje mål genom Markus Rosenberg.

Stark seger av Malmö som visade att man blir att räkna med i den allsvenska guldstriden även i år.