Malmö vinnare av SM-guldet

Malmö FF är svenska mästare år 2013. Det var mycket prat om att matchen mellan Elfsborg och Malmö skulle skjutas upp på grund av vädret, men tillslut kunde matchen dra igång och det var Malmö som började bäst.

Efter endast 30 sekunder spelade fick Magnus Eriksson ett friläge som han inte kunde förvalta. Malmö skulle få fler chanser och man skulle även ta ledningen drygt tio minuter innan halvtidspausen och det var Guillermo Molins som skulle göra det. Efter att ha tagit emot bollen på vänsterkanten vände han in i planen och drog till med ett hård skott som var otagbart för Stuhr-Ellegaard i Elfsborgsmålet.

I början av den andra halvleken började Elfsborg ta över och hade en period där de var på väg in i matchen men detta var Malmös kväll och Guillermo Molins kväll.

I den 70:e minuten skulle Molins göra sitt andra mål för kvällen och även det Malmös andra.  Efter att Ricardinho hittat Jiloan Hamad på vänsterkanten kunde Malmös lagkapten hitta Molins i djupled och anfallaren gjorde inget fel när han med en läcker lobb fick in bollen i mål, 2-0, som även blev slutresultatet och Malmö är Svenska mästare år säsongen 2013.