Malmö hänger på i den absoluta toppen

Malmö hade rest upp till Kalmar för att hänga på Häcken och Elfsborg i den absoluta toppen av Allsvenskan. För Kalmar handlade matchen om att reperera deras svaga säsong och knipa en plats på övre halvan.

Malmö började i en flygande fart, främst genom Larsson, Thern och Hamad. Det dröjde bara en kvart innan Ricardinho kunde spräcka nollan. Malmö rullade upp KFF fint på högerkanten innan Thern chippar fram bollen till Rantie, som i sin tur vänder och vrider lite innan han spelar ut bollen till en framrusande Ricardinho som distinkt skjuter bollen in bollen lågt i bortre hörnet.

MFF skapade mängder av chanser och många fina tekniska prestationer på högerkanten genom Albornoz och Hamad. Daniel Larsson gjorde 0-2 efter 22 minuter spelade då Albornoz slog en fin boll centralt till Hamad. Hamad i sin tur chippade bollen snett fram till Larsson som distinkt dundrade in bollen från cirka 17 meter.

Kalmar skulle reducera i den 75e genom Erik Israelsson då han slängde sig fram på ett underbart inlägg från Pape Diouf. Detta något oförtjänt då Malmö har haft många bra chanser innan målet i andra.

I den 77e minuten från Rantie en långboll, och han i sin tur dribblar bort sin försvarare, viker in men skjuter i stolpen för MFF. I anfallet efter gör Dahlin en strålande räddning då Tobias Eriksson skjuter ett bra skott upp mot krysset. Nu hettade matchen till ordentligt.

Pape Diouf fick en jättechans med 10 minuter kvar efter ett fint inlägg, men hans hårda nick går ett par decimeter utanför.

Trots Kalmars press tog Malmö alla tre poängen trots en naiv slutkvart. En viktig seger i guldracet för skåningarna samtidigt som Kalmar fortfarande befinner sig i ingemansland.