Malmö FF missade chansen att rycka

Malmö FF hade chansen att ta ett stort kliv mot guldet då IFK Göteborg förlorade borta mot Djurgården.

Det var Malmö FF som öppnade starkast på Rambergsvallen. Man slog mycket bollar in i straffområdet från kanten men Häckens försvarare kunde avvärja.

Häcken jobbade dock sig in i matchen i mitten av halvleken och kunde ta ledningen på ett snopet Malmö genom ett skott utanför straffområdet av Martin Ericsson.

MFF tryckte på för ett kvitteringsmål innan paus och var nära på en frispark men 1-0 stod sig i paus.

Häcken öppnade starkt och gjorde 2-0 på hörna i den 54:e minuten. Lewicki kunde nicka in den omarkerad i den bortre ytan av straffområdet.

Målskytten Lewicki blev utvisad i den 79:e minuten efter att han bråkat med domare Strömbergsson.

Matchen slutade 2-0 och Malmö FF tog alltså inte chansen att rycka i toppstriden mot guldjagande IFK Göteborg. Malmö och Göteborg spelar båda hemma nästa omgång, mot BP respektive Öster.