Mållöst på Stade Francois Coty

Ajaccio och Bastia ligger båda i mitten av tabellen efter åtta omgångar och störs varken av botten eller toppen. De är dock båda ute efter en vinst, då alla poäng är viktiga för att undvika en bottenstrid.

Det franska mittenlagsmötet öppnades på ett högst sömnigt sätt, då det inte skapades någon hetare chans från något av hållen. Ajaccio lyckades dock ta kommandot över matchen och var nära att spräcka nollan, då rumänen Adrian Mutu prickade stolpen i den 45:e minuten. Den första halvleken slutade rättvist 0-0.

Den andra halvleken var inte chansrikare än den första, vilket Bastias avslut på mål intygade – 0. Hemmalaget var inte bättre och känslan var länge att de var nöjda med en poäng vardera. Matchen skulle dock hetta till ordentligt och med sju minuter kvar av matchen visades hemmalagets Johan Cavalli ut samt bortalagets Gael Angoula.

Matchen slutade till sist 0-0, vilket gör att de lyfter en placering vardera.