Mållöst på St. Mary’s

Matchen på St. Mary’s levde upp över alla förväntningar och inleddes med dunder och brak. Medan Everton spelade försiktigt och avvaktande, på ett osäkert och inbjudande vis, så passade hemmalaget Southampton, på att bjuda upp till dans och föra spelet i den första halvleken.
Men med ett stabilt försvarsspel så kunde hemmalaget hålla tätt och avsluta den första halvleken med värdigheten i behåll och 0-0 i bagaget.

Den andra halvleken urartade på samma vis som den första, bortsett från att Everton numera började ta för sig. Istället för att avvakta och låta Southampton bjuda upp så tog man nu för sig själv och visade hur taktpinnen skulle hållas.
Men trots vackra kontringar och en positivt inbjudande anfallsfotboll så kommer detta möte trots allt bli ihågkommen för de båda lagens starka, stabila och säkra försvarsarbete. Där Southampton, tillsammans med den förre detta AIK-backen Jos Hooiveld, lyckades nolla Everton hemma på St. Mary’s.

Everton spelar här näst i FA Cupen, borta mot Bolton den 26:e, och Southampton får sig en välbehövlig vila fram till nästa möte i Premier League, där man tar sig ann serieledarna Manchester United, borta på Old Trafford.