Mållöst på Britannia Stadium

Arsenal har i flera år haft problem på Britannia Stadium. Den första halvleken skulle inte bli ett undantag. Stoke försvarade starkt och anföll med åtskilliga höjdbollar. Stokes press och hårda fysik neutraliserade Arsenals offenisv en aning, då de fick svårt att skapa chanser. Den första halvleken slutade mållös, vilket betydde att Stoke fått matchen dit de ville.

Den andra halvleken fortsatte likt den första med en stor fördel bollinehav för Arsenal. Stoke fortsatte i sin tur med luftspel och långa bollar mot Crouch. En blek Cazorla resulterade i en medioker offensiv för Arsenal och matchens tempo sjönk.

Matchtempot höjdes åter igen, då Oxlade-Chamberlain och Walcott kom in. Arsenal hann trots sina byten inte göra mål och matchen slutade 0-0. Ett bra resultat för Stoke och ett mindre bra för Arsenal. Wengers mannar har fortfarande inte gjort mål och kanske finns det en psykisk barriär de rödvita måste ta sig igenom.

I den kommande omgången reser Arsenal till Liverpool, med Stoke får ta sig an Wigan på bortaplan. En ny chans för de båda att ta sina första trepoängare.