Mållöst mellan Belgien och Frankrike

Belgien, med Premier League-stjärnor som Marouane Fellaini, Eden Hazard, Romelu Lukaku och Vincent Kompany, har imponerat i kvalspelet till VM 2014 i Brasilien och toppar grupp A efter sju matcher med sex vinster och en oavgjord. Belgarna leder gruppen tre poäng före Kroatien med tre omgångar kvar att spela och om de behåller ledningen är de klara för VM för första gången sedan 2002.

Frankrike, som bytte förbundskapten från Laurent Blanc (numera i PSG) till Didier Deschamps efter EM-turneringen 2012, fick en tuff lottning när de ställdes mot de regerande världsmästarna Spanien i sin kvalgrupp. Efter fem omgångar av åtta i Grupp I är fransmännnen tvåa på tio poäng, en poäng bakom spanjorerna.

Marc Wilmots och hans Belgien kom till matchen med fem raka segrar i bagaget, medan Deschamps hade haft det desto tyngre med tre raka förluster (dock mot mycket bra motstånd). Domare i matchen var 41-årige Craig Thomson från Skottland, som dömde Champions League-kvartsfinalen mellan Borussia Dortmund och Malága (3-2) i våras.

Kevin de Bruyne fick en riktigt bra chans att ge Belgien ledningen efter 37 minuter när det franska försvaret inte kunde rensa bort ett inlägg och Chelsea-mittfältaren fick ett öppet läge i straffområdet. Skottet gick dock en bit utanför stolpen hos Hugo Lloris.

I den 58:e minuten fick Karim Benzema en bra möjlighet när han var först på Mathieu Valbuenas inlägg från vänster. Bollen kom dock för snabbt emot Real Madrid-anfallaren och han hann inte styra bollen på mål. Sju minuter senare fick Benzema en bättre chans, när bollen kom till honom i straffområdet via en motståndare. Men då var Thibaut Courtois snabbt ute och styrde bollen ut till hörna.

Inhopparen Kevin Mirallas fick matchens sista målchans efter 72 minuter, när yttermittfältaren precis kommit in på plan, men han lyckades inte överlista Lloris trots ett öppet läge rakt framför mål. Istället sköt han över och träningslandskampen slutade 0-0.