Målkalas när Napoli segrade

Redan inför matchen var Napoli klara som tredje bästa lag i Italien och kunde varken avancera eller tappa någon ligaplacering. För dagens mostånd stod Sampdoria på Luigi Ferraris.

Napoli startade starkt och gjorde 0-1 genom Duvan Zapata efter drygt 20 minuters spel. Ett inlägg nickades klockrent i Sampdorias ribba och Zapata var alert nog och rätt placerad att kunna peta in ledningsmålet.

Kort efter ledningsmålet utökade Insigne till 0-2 när hans strax utanför straffområdet tryckte in bollen i mål. I detta läge får nog Fiorillo ta på sig målet då bollen gick rätt upp i nättaket trots att Fiorillo stod rätt placerad.

Sampdoria jobbade sig tillbaka och kunde reducera redan någon minut efter 0-2-målet. Brassen tog emot bollen utanför straffområdet och dunkade in ett mycket vackert halvvolleyskott.

Napoli svarade direkt med att sätta 1-3 två minuter senare. Spanjoren slog en frispark som studsade över Fiorillo och in i mål. Än en gång får Fiorillo stå till svars för ett mycket tveksamt ingripande som kostade Sampdoria ännu ett mål.

Strax efter avsparken till andra halvlek var det dags igen. Storstjärnan Marek Hamsik stötte in 1-4 efter ett fint inspel från högerkanten av Zapata.

Med halvtimmen kvar kom det definitiva avgörandet när Mustafi satte bollen i egen bur. Callejon kom runt sin försvarare på högerkanten och slår ett inspel mot en framrusande Zapata. Innan colombianen hinner få bollkontakt dyker Mustafi upp och skickar in bollen i eget mål.

Målfesten skulle fortsätta då Wszolek blev siste målskytt med sitt tröstmål för Sampdoria. Polacken vek in från sin högerkant och drog iväg ett skott med vänsterfoten som senare letade sig in i det bortre krysset.

Napoli tog en storseger och Sampdoria får hem och träna målvaktsspel och avslut för ikväll hade hemmalaget hela 17 avslut, varav 11 var på mål, medan gästerna Napoli mäktade med 8 skott, varav sex träffade mål.