Målexplosion slutade i Liverpool-seger

Liverpool har ett gyllende läge att nå en Champions League-plats för första gången på fem år. En seger mot Swansea idag skulle innebära att man låg sex poäng före Tottenham och hela elva poäng för Man United. Matchen som man bara skulle vinna mot Swansea blev galen. Upphämtingar av Swansea, fem mål i första halvlek och briljanta prestationer av Daniel Sturridge gjorde matchen mycket sevärd. Liverpool drog även det längsta stråt till slut.

Redan efter tre minuter small det. Raheem Sterling slog en genomskärare till Sturridge som rundade Michael Vorm innan han placerade in 1-0. Drygt en kvart senare var det dags igen. Sturridge höll i bollen innan han spelade bollen till Jordan Henderson vars magnifika skott letade sig in i krysset bakom en paralyserad Vorm.

Matchen var dock inte över. Tre minuter efter 2-0 reducerade Jonjo Shelvey som kom tillbaka på Anfeild efter att han lämnade Liverpool i somras. Nathan Dyer lade upp bollen och Shelvey skruvade vacker in bollen i krysset. Publiken hann inte återhämta sig innan det var dags för en kvittering. Wilfried Bony nickade på Martin Skrtel och styrningen ställde Mignolet.

Men bara nio minuter var hemmalaget åter igen i förarsätet. Luis Suarez fina inlägg letade sig fram till Sturridge som kunde nicka in bollen och därmed göra sitt andra för dagen. Först nu kunde alla pusta ut då en fantastisk första halvlek var slut.

Swansea var tillbaka i matchen endast tre minuter efter vilan. Skrtel tog ner Bony och Mike Jones petade på straffpunkten. Ivorianen själv förvaltade straffen på bästa sätt och kvitteringen var ett faktum.

Liverpool skulle dock få det sista ordet. Med en kvart kvar gjorde Suarez en fin action. Han tog emot bollen förbi en försvarare, sköt och Vorm kunde rädde bollen. Men det blev en retur som Henderson nöp till på, men Vorm räddade. På andra returen forcerade Henderson själv in bollen och ut kom det ett glädjevrål över hela Anfield.

Matchen lugnades därefter ned och en av säsongengs matcher fick publiken på Anfield bevittna.