Malaga tog en överygande seger mot Zenit

Malaga har storsatsat de senaste åren med en rik ägare och målet var att spela i Champions League detta året. En bättre inledning där hade man inte kunnat få när man besegrade Zenit St Petersburg med 3-0. Bland målskyttarna fanns den gamle räven Javier Saviola och supertalangen Isco. Intressant nog var att Hulk debuterade för Zenit St Petersburg under kvällen.

Det började bra för Malaga när Isco dribblade in i straffområdet och sedan skruvade in den i bortre hörnet med högran snyggt. Saviola skulle göra tvåan endast tio minuter senare. Han fick ett fint lågt inspel bakom backlinjen av Jesus Gamez, innan han sopren kunde stöta in 2-0 i bortre hörnet. Märkbart är att Hulk hade en kanon i ribban endast en minut efter 1-0 målet för Malaga. Spanjorerna var det bättre laget i första, men båda lagen hade chansen att göra fler mål innan halvtidsvilan. Lombaerts och Shirokov var närmst att reducera för gästerna.

Andra halvlek var inte mycket annorlunda och klyschan att ryska lag är urusla på bortaplan stämde in. Malaga ägde avslutsstatistiken och viktigast av allt, man gjorde mål på de chanser man skapade. Trots att Zenit rullade rätt ok så var den sista tredjedelen inte bra. Supertalangen Isco skulle även få göra 3-0. Med en kvart kvar fick han en pass av Jouaqin, innan han sköt ett snyggt skott upp i nättaket, utanför straffområdet.