Mainz cupskräll – slog ut Schalke 04

Schalke 04 tog på tisdagskvällen emot Mainz i den tyska cupen, där hemmalaget var favoriter. Mainz som vanligtvis brukar kunna ställa till med bekymmer, skulle dock bjuda på en fin insats och lyckades överraskande ta sig vidare i kampen om DFB-pokalen.

Det var också Mainz som tog ledningen efter en halvtimme spelats på Veltins-Arena. En brytning på mittplan från Müller, slutade med att bollen kom ut till Caligiuri på vänsterkanten, där han läckert böjde bollen runt målvakten och in vid den bortre stolpen.

I den andra halvleken jagade Schalke en kvittering, men det dröjde till den 75e matchmuinuten innan det kom ett resultat för slitet. Efter en bra press spelades slutligen bollen in mitt frasmför mål, där Klaas-Jan Huntelaar petade in kvitteringen i nätmaskorna till hemmapublikens stora glädje.

¨Men sju minuter senare kom ett nytt bakslag, när en magnifik långboll från Mainz försvarslinje tog sig hela vägen fram till Nicolai Müller som med en snygg nertagning kunde skjuta in bollen till höger om målvakten, tätt intill stolproten. 

Schalke jagade en kvittering och skickade upp allt man hade i slutskedet av matchen, men resultatet stod sig och Mainz går något överraskande vidare i den tyska cupen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply