Madrid-derby i finalen efter Atletico-seger

Det var faktiskt också spanjorerna som började bäst och redan fem minuter in i matchen hade Koke ett skott i ribban. Till skillnad från det första mötets tråkiga kamp var den här verkligen händelserik. Chelsea skapade nämligen också lägen. Willian hade en frispark över och David Luiz hade en cykelspark utanför innan målet kom. 36 minuter in i matchen la Azpilicueta in bollen mot Torres som petade bollen i mål, som valde att inte fira mot sin gamla klubb. Det kändes lite som att hemmalaget hade koll efter målet, men precis innan paus lyckades Adrian skjuta in 1-1, vilket också stod sig till halvtidsvilan.

Den andra halvleken var minst lika bra som den första. Båda lagen hade chanser och Mourinho gjorde allt för att få in ett mål. Portugisen bytte tidigt in Samuel Eto’o, och när han bara hade spenderat några minuter på planen orsakade han straff till Atletico. Efter lite bråk med straffpunkten kunde ändå Diego Costa lägga in 2-1 med timmen spelad. Chelsea var nu tvungna att göra två mål till för att gå till final och det ledde självklart till ytor för spanjorerna. Sen kom ännu ett magiskt Atletico-anfall. Ett inlägg slogs mot Arda Turan, som nickade i ribban men slog in returen till 3-1, och nu kände nog de flesta att det var över.

Det blev inga mer mål, vilket betyder att det blir ett Madrid-derby i finalen, och Atletico är oslagbara i Champions League hittills, har inte förlorat en match. Den mycket spännande finalen kommer att spelas i Lissabon den 24 maj.