Lyons talang blev historisk matchhjälte

Lyon kom idag till matchstart med god form, och hade chansen att gå upp jämsides med PSG i ligatoppen om man vann. Gästande Lorient har däremot spelat ner sig under inledningen på året, och succélaget från i höstas har hamnat närmare och närmare den undre halvan på sistone. Därför var de orangeklädda piskade att ta poäng igen, när de besökte Stade Municipal de Gerland för en tuff utmaning.

Ganska förvånande nog var det bortalaget som fick en drömstart och tog ledningen redan efter tio minuters spel. Mindre överraskande var det att målet gjordes av lagets skyttekung denna säsong, nämligen den Arsenal-fostrade anfallaren Jeremy Aliadiere, som därmed noterades för sitt elfte ligamål.

Lorients glädjeyra stod sig dock inte speciellt länge. Redan i den 23:e minuten skulle laget tvingas kapitulera vilket kvitterade resultatet i matchen till 1-1. Det skedde efter att hemmalagets anfallsstjärna Lisandro Lopez visade prov på att även han kan det där med att göra mål, och överlistade den rutinerade bortamålvakten Fabien Audard.

Något mer mål föll inte innan halvtidsvila, men den andra halvleken var fortfarande ung när ett ledningsmål skulle komma – återigen från en Lyon-spelare. När klockan visade 51 minuter spelade passade Lyons talangfulle 20-åring till mittfältare, Rachid Ghezzal, på att visa upp sig på riktigt och blev historisk med sitt första ligamål någonsin i Ligue 1. Lyckligtvis för honom var det dessutom ett extremt viktigt sådant, som han säkerligen kommer minnas länge.

Det såg länge ut att bli Ghezzals mål som avslutade målskörden på Stade Municipal de Gerland denna tidiga eftermiddagsmatch, men precis innan slutsignalen skulle spiken i kistan komma för hemmalaget. Denna gång var det sommarens nyförvärv Arnold Mvuemba som punkterade mötet och fastställde slutresultatet till 3-1.