Luuk de Jong sänkte ligajumbon

Borussia Mönchengladbach gick segrande ur en fartfylld match hemma mot Stadion Im Borussia Park på lördagseftermiddagen. Gästade gjorde Bundesliga-jumbon, som i praktiken är klara för Zweite nästa säsong, som endast vunnit på bortaplan under säsongen 2012/13. 

På lördagen var man nära på att knoppa åt sig minst en poäng i Mönchengladbach, i en match som svängde åt bägge håll. De bägge lagen skapade farliga målchanser, men matchens enda mål skulle falla in med kvarten kvar att spela. Efter två fina skarvningar hamnade bollen hos svenske Oscar Wendt som enkelt hittade fram till Luuk de Jong som i öppet mål kunde raka in 1-0. Strax innan visades dessutom Matthias Zimmermann ut för gästerna, efter sin andra varning.

Greuther Fürth var farliga i sina anfall och kunde mycket väl tagit med sig minst en poäng på lördagen. Men den taffliga siffran på 18 mål denna säsong, lös igenom när bortalaget inte lyckades göra något vettigt på sina chanser, med dessutom en man mindre på planen. Gladbach plockade en viktig trepoängare, som nu gör att laget ligger på den sista Europa-platsen, med två poäng ner till FSV Mainz med en match mindre spelad.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply