Lustig gjorde succé när Celtic höll nollan

Efter 90 händelserika och jämna minuter på Celtic Park där bollinehav kompenserades med chanser, så slutade till sist matchen Celtic-Benfica 0-0.
Resultatet speglade dock inte matchbilden, där chanserna föll som regn över Skottland under en vanlig sommardag.

19 hörnor, 37 frisparkar och totalt 16 skott, varav 5 gick på mål. Men trots alla dessa chanser så blev det inga mål, detta har de båda lagen sitt försvarsspel att tacka. Matthews, Wilson, Mulgrew och Lustig var som en husvägg framför Fraser Forster som inte behövde göra särskilt mycket ikväll. Detsamma gällde även Melgarejo, Jardel, Garay och Almeida. Dessa 4 ska nästan ha mer cred, då de under 90 minuters tid lyckades hindra ett Barca-liknande Celtic från att spräcka nollan. Trots att dem rullade runt som aldrig tidigare!

Men trots att Benfica lyckades hålla tätt så var dem nära att misslyckas många gånger om. Celtics James Forrest och Miku lyckades även dem ta sig igenom och ställa till det, men avsluten var inte tillräckligt vassa idag. Ännu mer fart i spelet blev det när man i den 66:e minuten bytte ut Emilio Izaguirre mot den mer offensiva Gary Hooper.

Som jag tidigare nämnde så visade sig den svenske Mikael Lustig riktigt stark under hans 63 minuter på planen och han gjorde det verkligen inte lätt för Gaitan och Salvio. Likt ett dagisbarn i en godisbutik så tog han för sig och ville aldrig lämna.

Celtic spelar sin nästa match borta mot Spartak Moskva den andra oktober klockan 18:00 och Benfica mot Barcelona samma dag men klockan 20:45.