Lukaku syndabock när Bayern tog hem Supercupen

De regerande Champions League-mästarna Bayern München mötte Europa League-mästarna Chelsea i Supercupfinalen, som spelades i Prague.

Det skulle vara de sistnämnda som skulle öppna starkast, då man fick en drömstart efter att André Schürrle hittat Fernando Torres, som vackert dunkade in 1-0 till Londonklubben.

Bayern München fick däremot en lika bra start på den andra halvleken, då Franck Ribery, som blev utsedd till Europas bästa spelare av Uefa, dundrade in kvitteringen. Fransmannen sköt från distans, och även om Petr Cech var på bollen kunde inte tjecken styra ut bollen.

I den 85:e minuten fick Chelseas Ramires syna det röda kortet, efter att ha plockat på sig två varningar.

Branislav Ivanovic hade chansen att avgöra för Chelsea, men serben nickade bollen klockrent i ribban.

Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid, och Chelsea behövde alltså klara en hel förlängning med en man mindre.

Kvällens tema skulle dock visa sig att vara drömstartar, då Eden Hazard gled igenom Bayerns försvar, och placerade snyggt in 2-1 i den 93:e minuten. Det såg dock ut att vara något av ett tveksamt ingripande av Manuel Neuer i målet, men ledningsmålet var ett faktum.

Det såg ut som att reducerade Chelsea skulle ta en bragdvinst mot Champions League-mästarna, men med endast fem sekunder (!) kvar dök Javi Martinez upp efter en tilltrasslad situation och stänkte in det så viktiga kvitteringsmålet.

Direkt efter målfirandet blåstes matchen av – det skulle bli straffläggning. Precis som i Champions League-finalen i maj 2012 mellan just de här lagen, men då vann Chelsea.

Det var en riktigt bra straffläggning, då båda lagen var felfria fram till den femte, och för matchen den sista, omgången. Xherdan Shaqiri hade redan satt Bayerns femte straff och den unge Romelu Lukaku klev fram för att detsamma för Chelsea. Nervositeten gjorde dock att belgaren endast kunde skicka iväg en tam och dåligt placerad straff som Neuer inte hade några som helst problem med att ta.

Bayern München fick alltså sin hämnd på Chelsea, och man tar alltså ännu en titel, och Pep Guardiolas första titel som tränare för tyskarna.