Lukaku chockade City – Aguero vände

Efter en oerhört snabb replik från Negredo efter Lukakus 1-0-mål, kunde City dominera matchen och plocka tre poäng efter en 3-1-vinst på Etihad Stadium.

Mål från Sergio Aguero, Alvaro Negredo och ett olycksfullt självmål för Tim Howard, på Agueros straff, räckte för att ta hem segern och hänga på i toppstriden. Med sina 13 poäng klättrar City upp till en andraplats.

Efter en hektisk start, kunde Everton ta ledningen med 1-0 efter bara 16 minuter och chocka City som, inför dagens match, kom från två raka förluster, med Champions League inräknat. Romelu Lukaku gjorde sitt fjärde mål på tre Premier League-matcher för sitt Everton, när den belgiske forwarden kunde bryta sig igenom City-försvaret och placera in bollen bakom Joe Hart.

City ville annat idag och det dröjde inte länge innan kvitteringen var ett faktum. Yaya Touré hittade, med en fantastisk passning, Alvaro Negredo som kunde peta in 1-1 i den 17:e minuten.

City-kaptenen, Vincent Kompany, fick bytas ut efter smärtor precis efter halvtimmen spelad och den unge serben, Matija Nastasic, fick komma in istället.

Manchester City dominerade matchen med David Silva som kreatör och skapade väldigt många chanser som skulle ha varit mål och i 44:e matchminuten kom målet. David Silva slog en perfekt passnin fram till Sergio Aguero som inte gjorde några misstag när han, i en snäv vinkel, distinkt, tryckte in 2-1 för de ljusblå.

Argentinaren skulle också få chansen att göra ett andra mål och 3-1 för Manchester City när Pablo Zabaleta blivit fälld i straffområdet. Everton-målvakten, Tim Howard, läste straffen och räddade den i stolpen, men olyckligtvis, tog bollen i bakhuvudet på Howard och in i mål.

Everton orkade inte resa sig och matchen slutade 3-1 efter en välspelad match.

Startelvorna:

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kolarov (Clichy 54), Kompany (Nastasic 34), Lescott, Milner, Fernandinho, Touré, Silva, Aguero (Nasri 79), Negredo

Everton: Howard, Baines, Distin, Jagielka, Coleman, McCarthy, Osman (Gibson 63), Naismith, Barkley, Mirallas (Deulofeu 63), Lukaku (Koné 82)