Liverpool gick segrande ur toppmatchen mot Spurs

En spännande och mycket underhållande match utspelades i dag i Premier League när Liverpool tog emot gästande Tottenham, båda lagen som den senaste tiden varit i kalasform skulle också leva upp till förväntningarna.

Som i princip hela matchen utspelades så var det tajt och intensivt spel från båda lagen inledningsvis med ett visst övertag från Liverpool. Det lilla övertaget skulle efter 21 minuter ge utdelning när nyförvärvet Coutinho visade vilken talang han besitter när han först klackade bollen till José Enrique som spelade tillbake den till Coutinho, varpå den lille brassen slog bollen tillbaka till Enrique som tagit en löpnibng bakom Spurs backlinje. Han höll undan bollen för Kyle Walker och serverade Luis Suarez som vinklade in bollen under Lloris till 1-0 för hemmalaget.

Efter Suarez ledningsmål skapade båda lagen några farliga målchanser, bland annat en viss Gareth Bale som hade en farlig sfrispark som Brad Jones skickligt lyckades parera.

Liverpool hade säkerligen hoppats på att gå till pausvila med en ledning, men Spurs ville annat. Gareth Bale fick måtta in sig och prickade Vertonghen på pannan och kvitteringen var ett faktum. En bra nick av Vertonghen som dock inte hade sagt sitt sista ord i matchen.

För efter halvtidspausen inledde Tottenham starkast och efter en frispark från Bale damp bollen ner till Jan Vertonghen som på volley skickade in 1-2 bakom Jones i Liverpoolmålet.

Tottenham spelade bra första kvarten av andra men efter belgarens mål tog Liverpool allt mer tillbaka initiativet och man stressade Walker till att slå en lång boll hem till Lloris som dock inte alls kom rätt till i utrusningen varpå Stewart Downing snappade upp bollen och satte bollen mellan benen på en målvaktsagerande Vertonghen.

Liverpool fortsatte trycka på och efter en frispark slagen av Steven Gerrard kom bollen ut till Jermain Defoe som konstigt nog spelade tillbaka bollen mot Spurs straffområde och Assou Ekotto fällde Luis Suarez och Liverpool fick en straff i den 80:e minuten.

Då klev lagkaptenen Steven Gerrard fram och satte 3-2 till the Reds som i och med det tog en väldigt meriterad seger. Tottenham som inte hade förlorat en match sedan mitten av december får nu skaka av sig förlusten så snabbt som möjligt för att försöka hålla kvar 3:e platsen i Premier League.