Liverpool derbyvann på kokande Anfield

Det var Liverpool som inledde allra bäst på Anfield när Merseysidederbyt drog igång. Everton tvingades kapitulera efter drygt tjugo minuters spel, då hemmalagets fanbärare Steven Gerrard dök upp vid den första stolpen och kunde nicka in Luis Suarezs hörna. Men det var inte nog där.

Tio minuter senare skulle en annan hemmaspelare presentera sig – och det med råge – inför den kokande arenan. Daniel Sturridge utökade först ledningen till 2-0 när han fint framspelad av Philippe Coutinho tog vara på ett friläge. Blott två minuter senare hade samme Sturridge dubblat sin målskörd. Återigen överlistades Tim Howard när engelsmannen ställdes ensam med målvakten, denna gång var det en välriktad lobb som hittade in i nät.

Ut till den andra halvleken kom sedan ett till synes uppgivet Everton mot ett spelglatt Liverpool. Och det dröjde inte länge innan det rasslade till bakom Howard igen.

Uruguyanen Luis Suarez ville då inte visa sig sämre än sin anfallskollega, utan kunde sno åt sig bollen på egen planhalva och därefter avancera framåt på egen hand. Trots två motståndare tätt i ryggen var det ingen som hann ifatt honom och väl ensam med målvakten gjorde strikern inga misstag.

Tvåmålsskytten Sturridge fick därefter chansen att fullborda sitt hattrick från straffpunkten – men lyckades inte få in bollen i nät. Det gjorde dock föga då de rödklädda slutligen kunde spela av matchen för att sedan stå som vinnare med siffrorna 4-0 i derbyt.