LISTA: De kan ersätta Sagna

1. Serge Aurier: De Arsenalsupportrar som var uppe och spanade in Elfenbenskustens imponerande seger över Japan inatt fick förmodligen något drömskt i blicken. Serge Aurier var nämligen fullständigt dominant från sin högerbacksposition och låg med två fina framspelningar bakom afrikanernas vändning i den andra halvleken. Toulouse-spelaren är dessutom en uttalad Arsenalsupporter och Wenger har tidigare visat sitt intresse för den poängfarliga högerbacken. Knappast ett minus att Aurier håller till i den franska ligan. 

2. Seamus Coleman: Seglade senast igår upp som en het kandidat då ansedda Sky Sports journalist Enda Brady uppgav på sin Twitter att Arsenal är nära en värvning av Evertons succéback. Är precis som Aurier mål och assistfarlig, men besitter även fina defensiva kvalititer. Plus med Premier League-erfarenheten. 

3. Atsuto Uchida: Japanen var inte lika framträdande som Aurier under nattens drabbning. Ses dock som ett hett alternativ och har en mycket fin säsong i Schalke 04 bakom sig. Passar perfekt in i Arsenals spel med sin flärda spelstil. 

4. Calum Chambers: Den blott 19-årige Southampton-backen fick i skuggan av vänsterbacken Luke Shaw ett mindre genombrott med sin offensiva spelstil från högerbackspositionen. Frågetecken på rutinen, men Arsene Wenger är och andra sidan inte mannen som är rädd att ge unga spelare chansen. En värvning av Chambers öppnar upp för en het konkurrenssituation mellan honom och landsmannen Carl Jenkinson. 

5. Micah Richards: En till skadebenägen spelare är väl kanske inte det Arsenal behöver. Men Micah Richards är en Arsene Wenger-favorit och besitter trots sina skadeproblem en hög högsta nivå med sin styrka och snabbhet. Även användbar som mittback. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply