Lionel Messi knorrade bollen mot VM 2014

Inför nattens match mot Paraguay kunde man enkelt konstatera att Argentina skulle möta sin mardröm på hemmaplan. I VM-kval sammanhang har Argentina inte besegrat Paraguay på hemmaplan på 39 år. Men idag lyckades man bryta den tråkiga trenden när man vann med 3-1 på Mario Alberto Kempes Stadium.

Redan efter tre minuter small det för Argentina. Angel di Marias makalösa placering som sökte sig mot bortre stolpen fick en liten touch på Lavezzis rygg men hittade ändå fint in bakom Villar. Men glädjen varade inte länge då Argentinas Braña försökte nicka bort bollen från straffområdet men fick den istället på handen och straffen för Paraguay var ett faktum. På straffen gick Argentinas målvakt Romero åt rätt håll men lyckades ändå inte rädda den från att gå in.

1-1. Fabbro. Men Argentina visade återigen att nationen har musklerna framåt. Gonzalo Higuain fick ett gratisläge serverat av Paraguay-försvaret på ett silverfat och anfallaren från Real Madrid kunde placera in bollen i bortre hörnet till 2-1.

I den andra halvleken hade Paraguay ingenting att bjuda på framåt. Bara några minuter in i andra halvlek fick Paraguay sin chans från distans men Ayala förvaltade inte lagets enda heta målchans på frispark. Istället visade någon i den ljusblåa tröjan hur man tar hand om en frispark. En stolpträff i den första men i den andra satt den fint. Leo Messi knorrade in 3-1 från distans och spikade matchen. Samme Messi gjorde ett liknande mål för bara någon vecka sedan mot Real Madrid på Santiago Bernabué.

Angel di Maria och Leo Messi bjöd stundtals på fina individuella nummer som fick supportrarna att skrika i eufori. Argentina marscherar vidare mot VM i Brasilien 2014.